Medvedev: Nemamo više šta da prodamo

Izvor: B92, 15.Feb.2018, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Nemamo više šta da prodamo

Ruska ekonomija je u velikoj meri privatizovana, i nije ostalo puno aktiva za prodaju, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev.

"Nije nam ostalo puno za privatizaciju, jer smo u velikoj meri privatizovali ekonomiju, ali imamo privatizacione planove i za ovu godinu", izjavio je Medvedev na plenarnoj sednici Ruskog investicionog foruma u Sočiju:

Prema njegovim rečima, makroekonomska situacija u Rusiji je stabilna, BDP je počeo da raste, a ovogodišnji budžet će >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << možda biti u suficitu.

"Obezbedili smo makroekonomsku stabilnost. Čak i pod sankcijama, naša ekonomija je postala manje zavisna od spoljnih šokova i cena sirovina", izjavio je Medvedev.

Ukazao je na rekordno nisku inflaciju od 2,5 odsto u 2017. godini, stabilnost finansijskog sistema i kursa rublje. Dodao je i da država zna gde treba da koncentriše svoje napore.

"Pre svega da stvori stabilne i predvidive propise u poslovnoj sferi, poveća investicije i dodatno poboljša poslovnu klimu", poručio je Medvedev.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Medvedev: Nemamo više šta da prodamo

Izvor: Nezavisne Novine, 15.Feb.2018

MOSKVA- Ruska ekonomija je u velikoj mjeri privatizovana, i nije ostalo puno aktiva za prodaju, izjavio je ruski premijer Dmitrij Medvedev..."Nije nam ostalo puno za privatizaciju, jer smo u velikoj mjeri privatizovali ekonomiju, ali imamo privatizacione planove i za ovu godinu", izjavio je Medvedev...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.