Medvedev: Izgledamo gore nego pre deset godina

Izvor: B92, 20.Okt.2018, 09:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Izgledamo gore nego pre deset godina

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev smatra da je svetska ekonomija u gorem položaju nego krizne 2008. godine.

"Po nizu komponenti, mi izgledamo gore, nego pre deset godina“, rekao je Medvedev na sednici Azijsko-evropskog političkog dijaloga (ASEM) u Briselu.

Prema njegovim rečima, svet se 2008. godine suočio sa finansijskom krizom bez presedana koja je promenila pravila svetske ekonomije i naterala da se revidira ekonomska politika. Medvedev je dodao da su od tada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uspešno otkrivene i ispravljene mnoge sistemske greške, uključujući i na finansijskim tržištima i u upravljanju državnim obveznicama i kod velikih banaka.

On je istakao da postoje realni znaci trgovinskog rata u svetu i protekcionizam u donošenju konkretnih odluka.

"Za ovim stolom sede rukovodioci zemalja koje su u punoj meri osetile trgovinske ratove. To je tužno“, rekao je Medvedev.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.