Mediji: Zara odlazi; Zara: Biće saopštenje

Izvor: B92, 20.Nov.2020, 15:41

Mediji: Zara odlazi; Zara: Biće saopštenje

Beogradski mediji preneli su vest da je modna kompanija Zara saopštila svojim kupcima da zatvara nekoliko objekata u Srbiji.

Iz kompanije Zara su za B92.net rekli da informacije o zatvaranju još ne mogu da daju i potvrdili da će o tome izdati saopštenje.

Kako su naveli mediji, kompanija je svojim kupcima poslala saopštenje da zatvara nekoliko maloprodajnih objekata u Srbiji, te zbog toga i nude onlajn rasprodaju sa sniženjima i do 80 odsto.

Kasnije je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ova vest demantovana.

Podsetimo, početkom juna kompanija Intedeks, kojoj pripada Zara, najavila je plan restrukturiranja od 2,7 milijardi evra, kojim se predviđa zatvaranje do 1.200 prodavnica širom sveta.

Španska grupacija, u čijem su sastavu i prodajni lanci Zara i Masimo Duti, ima za cilj da u okviru restrukturiranja poveća prodaju putem interneta za 25 procenata u ukupnoj prodaji do 2022. godine, u odnosu na prošlogodišnji porast od 14 procenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.