Mediji: 180 tela Palestinaca pronađeno u masovnoj grobnici u Kan Junisu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Apr.2024, 09:45

Mediji: 180 tela Palestinaca pronađeno u masovnoj grobnici u Kan Junisu

Tela 180 Palestinaca pronađena su u masovnoj grobnici u bolnici u Kan Junisu na jugu Pojasa Gaze nakon što su palestinske ekipe civilne odbrane otkrile grobnicu unutar medicinskog kompleksa Naser, javlja Al Džazira.

"U dvorištu bolnice, pripadnici civilne odbrane i bolničari izvukli su 180 tela koje je izraelska vojska zakopala u ovoj masovnoj grobnici. Među telima su starije žene, deca i mladići", navodi katarska televizijska mreža.

Masovna grobnica je otkrivena >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nakon što je izraelska vojska povukla svoje trupe iz Kan Junisa 7. aprila.

Veći deo Kan Junisa je sada u ruševinama nakon višemesečnog izraelskog bombardovanja i teških borbi.

Izraelske snage ubile su 14 ljudi tokom racije na izbeglički kamp Nur Šams na okupiranoj Zapadnoj obali, saopštilo je palestinsko Ministarstvo zdravlja, dok su izraelski doseljenici ubili vozača hitne pomoci koji je pokušavao da dođe do Palestinaca povređenih u nasilju južno od grada Nablusa, navodi Al Džazira.

Prema podacima ministarstva zdravlja u Pojasu Gaze, koje je pod upravom Hamasa, najmanje 34.049 Palestinaca je ubijeno, a 76.901 je ranjen u izraelskim napadima na Gazu od 7. oktobra prošle godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

HOROR U KAN JUNISU, SABLASNI SMRAD ŠIRI SE ULICAMA! Iskopana masovna grobnica sa 50 leševa ubijenih Palestinaca (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Apr.2024

Službe hitne pomoći u Gazi izvukle su tela 50 Palestinaca iz masovne grobnice u medicinskom kompleksu Naser u gradu Kan Junis, dve nedelje nakon što su se izraelske snage povukle sa tog područja, prenosi Al Džazira.

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.