Matićeva: Vlada reagovala brzo

Izvor: B92, 31.Jan.2009, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matićeva: Vlada reagovala brzo

Beograd -- Ministarka za telekomunikacije Jasna Matić ocenila je da je Vlada Srbije relativno brzo pripremila paket mera za ublažavanje efekata svetske ekonomske krize.

Matićeva je ukazala da trenutno nijedna od evropskih zemalja nije počela da sprovodi slične mere, a neke su tek najavile da će ih predložiti i preduzeti. "Kriza u svetu je velikih razmera, nešto potpuno novo za mnoge zemlje, tako da nije lako pripremiti mere koje će biti uspešne u sprečavanju njenih negativnih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << efekata", rekla je ministarka u izjavi Tanjugu.

Ona je ocenila da je srpska privreda već pogođena krizom i to najviše u oblasti izvoza naših proizvoda.

Sklop mera koje je Vlada Srbije pripremila sigurno će pomoći privredi da preživi i da poveća likvidnost, smatra Matić. Ona je dodala da će, ukoliko bude bilo potrebno, mere biti prilagođavane razvoju situacije i potrebama.

Ministarka je, međutim, ukazala na činjenicu da su rad vlade i njena efikasnost u direktnoj vezi sa efikasnošću parlamenta, koji je u poslednje vreme dovedena u pitanje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.