Masovna provjera vozila sa dizelskim motorima

Izvor: Capital.ba, 25.Sep.2015, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovna provjera vozila sa dizelskim motorima

OSLO, Norveške vlasti pokrenule su istragu da bi utvrdile da li će skandal u vezi sa lažnim očitavanjem emisija štetnih gasova u vozilima „Folksvagena“ sa dizelskim motorima imati uticaja na Norvešku. Norveška Agencija za privredni kriminal saopštila je danas da će ispitati „da li je počinjeno krivično djelo u Norveškoj i da li ova prevara ima uticaja na vozila koja su uvezena u zemlju“. Agencija navodi da radi na ovom slučaju zajedno sa carinskom i službom za saobraćaj. Italijanski >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ministar saobraćaja Gracijano Delrio saopštio je da će biti provjereno najmanje 1.000 vozila sa dizelskim motorima svih marki nakon skandala oko „Folksvagena“. Delrio je rekao da će se provjere vršiti u prodajnim objektima prije prodaje, što će koštati oko osam hiljada evra po vozilu. Italijanska grupa za zaštitu potrošača „Altrokonzumo“ saopštila je danas da je planirana zajednička tužba i pozvala „Folksvagen“ da ispravi sporni softver kojim se pogrešno očitavaju emisije štetnih gasova ili da zamijene vozila, prenosi AP.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Masovna provera vozila sa dizel motorima

Izvor: Blic, 25.Sep.2015

Norveške vlasti pokrenule su istragu da bi utvrdile da li će skandal u vezi sa lažnim očitavanjaem emisija štetnih gasova u vozilima "Folksvagena" sa dizelskim motorimama imati uticaja na Norvešku...Norveška Agencija za privredni kriminal saopštila je danas da će ispitati "da li je počinjeno...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.