Marin Le Pen protiv vetrenjača, a za izgradnju novih atomskih centrala

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Okt.2021, 10:11

Marin Le Pen protiv vetrenjača, a za izgradnju novih atomskih centrala

Kandidat za predsednika Francuske Marin Le Pen je danas izjavila da će, ako sledeće godine bude izabrana za šefa države, ukinuti sve subvencije za obnovljivu energiju i ukloniti vetrenjače za proizviodnju struje.

Marin Le Pen će biti kandidat partije Nacionalnog okupljanja i nada se da će, kao i 2017. godine, ući u drugi krug predsedničkih izbora.

Vetar i sunce nisu obnovljive energije, već povremene. Ako budem izabrana, zaustaviću izgradnju svih vetro parkova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i pokrenuti veliki projekat njihovog uklanjanja, rekla je Marin Le Pen.

Ona je izjavila da će ukinuti sve subvencije za solarnu i energiju iz vetra, jer iznose godišnje više od šest milijardi evra i predstavljaju veliko opterećene za potrošače struje.

Marin Le Pen je obećala snažnu podršku francuskoj nuklearnoj industriji, omogućavanjem izgradnje nekoliko novih atomskih reaktora i unapređenjem postojećih.

Francuska tri četvrtine svoje energije proizvodi u atomskim centralama, navodi Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

AKO JA POBEDIM... Marin Le Pen obećala da će bataliti obnovljive izvore energije i fokusirati se na nuklearnu energiju

Izvor: Kurir, 14.Okt.2021

Predsednički kandidat francuske ultradesnice Marin Le Pen obećala je danas da će srušiti sve turbine na vetar u zemlji, prestati sa svim subvencijama za obnovljive izvore energije i fokusirati na nuklearnu energiju ako bude izabrana za predsednicu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.