Marićevu poruku sindikati nazvali skandaloznom

Izvor: SEEbiz.eu, 28.Nov.2019, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marićevu poruku sindikati nazvali skandaloznom

ZAGREB - Sinoćnja ucjena ministra financija Zdravka Marića - da javni sektor neće dobiti povećanje plaća ako sindikati u prosvjeti ne prihvate ponudu Vlade - izazvala je burne reakcije sindikalista.

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama Branimir Mihalinec izjavu je, prenosi Dnevnik.hr, nazvao - skandaloznom.

Vilim Ribić iz Nezavisnog sindikata je, na upit je li ovo pokušaj da se sindikati posvađaju međusobno te da se vrši pritisak na >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << sindikate u obrazovanju, odgovorio kako ne mogu drugi sindikati utjecati na obrazovne sindikate.

- Na njih može utjecati jedino njihovo članstvo. Ali, sindikati se mogu međusobno posvađati, ja vjerujem da to i jest u motivu Vladinog djelovanja, no time neće ništa dobiti, dodao je.

Željko Stipić iz sindikata Preporod rekao je:

"Ili se radi o nesmotrenosti ili o dolijevanju ulja na vatru. Ako se radi o nesmotrenosti, nije dobro, jer smo već više puta svjedočili toj situaciji i Vlada je našla načina kako da proširi primjenu dodatka kolektivnom ugovoru koji je potpisan u državnim službama na javne službe i obrnuto. Ako se radi o dolijevanju ulja na vatru, to je jako, jako ružno, rekao je Stipić za Dnevnik.hr.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.