Manji rast evra u odnosu na dolar, zaustavljen pad funte

Izvor: GdeInvestirati.com, 21.Avg.2014, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Manji rast evra u odnosu na dolar, zaustavljen pad funte

Evro je tokom prepodneva ostvario manji rast u odnosu na dolar nakon što je objavljeno da je sektor usluga ali i sektor proizvodnje tokom prošlog meseca u Nemačkoj ostvario bolji rezultat nego što se očekivalo. 

Sa druge strane na nivou zone evra sektor usluga je ispunio očekivanja ali je zato sektor proizvodnje imao manje rast nego što je prognozirano. Valutni par je i pored manjeg rasta ipak ostao u blizni najnižeg nivoa u poslednjih jedanaest meseci. u popodnevnim >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << časovima očekuju izveštaji sa tržišta rada i sektora nekretnina ali i izveštaj o proizvodnji u oblasti Filadelfije. Tokom prepodneva evro je porastao 0.05% u odnosu na dolar.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI osciluje. Cena se kreće oko srednje Bolindžer trake tako da je moguć nastavak oscilovanja. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

Primarna podrška: 1.31600

Primarni otpor: 1.34500

Naše viđenje: Kupovna pozicija sa ulaskom na 1.32500 sa prvom metom na 1.32700 i drugom na 1.32900

Alternativni scenario: Ukoliko se cena spusti ispod 1.32400 onda je moguć dalji pad na 1.32000

Komentar: MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI osciluje. Cena se kreće oko srednje Bolindžer trake tako da je moguć nastavak oscilovanja.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

1.32500

Britanska funta uz oscilacije tokom prepodneva uspela je da zaustavi pad i donekle se oporavi u odnosu na dolar. I dok je maloprodaja baznih proizvoda u koje nisu uključene varijabilne kategorije kao što su cigarete , alkohol i energija ostvarila rast u odnosu na prethodni mesec ukupna maloprodaja ipak je usporila rast i to na mesečnom nivou 0.1% dok je na godišnjem nivou rast usporen sa 3.4% na 2.6%. Ipak juče objavljene beleške sa poslednjeg sastanka BoE koje su pokazale da članovi monetarnog komiteta nisu jednoglasni kada je u pitanju buduća monetarna politika i da su neki od njih za povećanje kamatnih stopa i dalje pruža podršku britanskoj valuti. Tokom prepodneva valutni par GBP/USD pao je 0.05%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI osciluje. Cena se odbila od donje Bolindžer trake tako da je moguć rast cene. Naša preporuka bila bi kupovna pozicija.

Primarna podrška: 1.65500

Primarni otpor: 1.67400

Naše viđenje: Kupovna pozicija sa ulaskom na 1.65750 sa prvom metom na 1.65950 drugom na 1.66150

Alternativni scenario: Ukoliko se cena spusti ispod 1.65650 onda je moguć dalji pad na 1.65250

Komentar:MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI osciluje. Cena se odbila od donje Bolindžer trake tako da je moguć rast cene.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.