Evro oscilovao, pad funte u odnosu na dolar tokom azijskog trgovanja

Izvor: GdeInvestirati.com, 21.Avg.2014, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evro oscilovao, pad funte u odnosu na dolar tokom azijskog trgovanja

Evro je tokom azijskog trgovanja oscilovao u odnosu na dolar.  

Dobri rezultati tržišta nekretnina u SAD-u i izveštaj koji je pokazao da je inflacija tokom prethodnog meseca bila u skladu sa očekivanjima ojačali su američku valutu što se negativno odrazilo na evro. Sa druge strane sentiment na tržištu kada je zajednička evropska valuta u pitanju i dalje je ostao veoma osetljiv. U toku današnjeg dana očekuju nas izveštaji o sektoru proizvodnje i sektoru usluga >> Pročitaj celu vest na sajtu GdeInvestirati.com << u zoni evra dok nas u SAD-u u popodnevnim časovima očekuju izveštaji sa tržišta rada i sektora nekretnina ali i izveštaj o proizvodnji u oblasti Filadelfije. Tokom evropskog trgovanja valutni par EUR/USD pao je 0.27%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI osciluje. Cena se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška: 1.31600

Primarni otpor: 1.34500

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1.32700 sa prvom metom na 1.32500 i drugom na 1.32300

Alternativni scenario: Ukoliko se cena popne iznad 1.32800 onda je moguć dalji rast na 1.33400

Komentar: MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI osciluje. Cena se kreće izmedju srednje i donje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

1.32700

Britanska funta je tokom jučerašnjeg dana porasla u odnosu na dolar nakon što su objavljene beleške sa poslednjeg sastanka BoE pokazale da članovi monetarnog komiteta nisu više jednoglasni kada je buduća monetarna politika u pitanju. Dvojica članova upravnog odbora centralne banke glasali su za povećanje kamatnih stopa što se pozitivno odrazilo na britansku valutu. U toku današnjeg dana u Velikoj Britaniji očekuje nas izveštaj o maloprodaji . Maloprodaja predstavlja jedan od najznačajnijih indikatora potrošnje tako da izveštaji o maloprodaji u velikoj meri mogu uticati na tržište. Prošlog meseca ostvaren je manji od očekivanog rast, 0.1% umesto 0.2% koliko su očekivali ekonomisti. Ovog puta očekuje se rast od 0.4%. Tokom azijskog trgovanja valutni par GBP/USD pao je 0.04%.

Na jednočasovnom grafikonu MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI osciluje. Cena se odbila od srednje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene. Naša preporuka bila bi prodajna pozicija.

Primarna podrška: 1.65500

Primarni otpor: 1.67400

Naše viđenje: Prodajna pozicija sa ulaskom na 1.65950 sa prvom metom na 1.65750 drugom na 1.65550

Alternativni scenario: Ukoliko se cena popne iznad 1.66050 onda je moguć dalji rast na 1.66450

Komentar: MACD je u zoni prekomerne prodaje dok RSI osciluje. Cena se odbila od srednje Bolindžer trake tako da je moguć pad cene.

Trend: Oscilovanje na kraći rok, bočno kretanje na duži rok.

izvor: FXlider.com

Nastavak na GdeInvestirati.com...






Povezane vesti

Manji rast evra u odnosu na dolar, zaustavljen pad funte

Izvor: GdeInvestirati.com, 21.Avg.2014

Evro je tokom prepodneva ostvario manji rast u odnosu na dolar nakon što je objavljeno da je sektor usluga ali i sektor proizvodnje tokom prošlog meseca u Nemačkoj ostvario bolji rezultat nego što se očekivalo. ..Sa druge strane na nivou zone evra sektor usluga je ispunio očekivanja ali je zato...

Nastavak na GdeInvestirati.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GdeInvestirati.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GdeInvestirati.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.