Malo verovatno da će SAD opozvati sankcije onima koji učestvuju u izgradnji ruskog gasovoda

Izvor: B92, 20.Dec.2019, 19:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Malo verovatno da će SAD opozvati sankcije onima koji učestvuju u izgradnji ruskog gasovoda

Berlin -- Povodom najavljenih sankcija SAD, oglasio se nemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas.

On kaže da "nema iluzija" da bi uvodjenje sankcija koje su SAD najavile za kompanije koje učestvuju u izgradnji gasovoda Severni tok 2 kroz Batličko more od Rusije do Nemačke moglio biti zaustavljeno u poslednjem trenutku.

Mas je rekao novinarima u Berlinu da je sada pitanje kako će se sankcije sprovesti, prenosi AP.

"Vremenske sekvence će takodje igrati >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ulogu i mi ćemo nastaviti da razgovaramo o ovome s našim američkim partnerima '', rekao je Mas.

Sjedinjene Države upozorile su da će povećanje isporuka ruskog prirodnog gasa u Zapadnu Evropu dovesti do njene veće zavisnosti od Moskve.

Vašington je takodje izrazio zabrinutost da gasovod kroz Baltičko more ugrožava postojeće snabdevanje kroz Ukrajinu i Moskvi bi mogao da olakša pritisak na Kijev usled tenzija u odnosima dve zemlje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Malo vjerovatno da će SAD opozvati sankcije onima koji učestvuju u izgradnji ruskog gasovoda

Izvor: Capital.ba, 21.Dec.2019, 09:33

BERLIN, Povodom najavljenih sankcija SAD, oglasio se njemački ministar spoljnih poslova Hajko Mas. On kaže da “nema iluzija” da bi uvođenje sankcija koje su SAD najavile za kompanije koje učestvuju u izgradnji gasovoda Sjeverni tok 2 kroz Batličko more od Rusije do Njemačke moglio biti zaustavljeno...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.