Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Sep.2018, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali sa delegacijom MMF-a o modernizaciji Poreske uprave

Ministar finansija Siniša Mali razgovarao je danas u Beogradu sa Delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koju predvodi Džejms Ruf, o transformaciji i modernizaciji Poreske uprave u cilju njene veće efikasnosti, kao i o unapređenju rada poreskog sistema.

Kako je saopštilo Ministarstvo finansija, sagovornici su se saglasili da je u pitanju važan proces koji treba da se uradi temeljno i na sistemski način, navodeći da bi prvi rezultati trebalo da se vide krajem 2019. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << godine.

Tokom sastanka je ocenjeno i da je jedna od važnih tema u okviru transformacije rada Poreske uprave, ubrzan i efikasniji povraćaj PDV-a.

Misija MMF-a boravi u Beogradu povodom razmatranja rezultata sprovođenja novog programa makroekonomskih i strukturnih reformi, podržanog Instrumentom za kordinaciju politike, koji je Srbiji odobren 18. jula, na period od 30 meseci.

Srbija i Misija MMF-a su nakon završenog trogodišnjeg aranžamana u julu ove godine ušli u novi nefinansijski aranžman koji ima savetodavnu ulogu i usmeren je na sprovođenje strukturnih reformi, za čije rezultate je planirano pet polugodišnjih razmatranja.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.