Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Okt.2019, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali sa delegacijom MMF-a: Krajem sledeće godine gradnja nove zgrade Poreske uprave

Ministar finansija Siniša Mali rekao je danas da bi krajem sledeće godine trebalo da počne izgradnja nove zgrade Poreske uprave, te da je već pronađena lokacija i urađeno idejno rešenje i dodao da će to biti simbol novog početka za Poresku upravu, saopštilo je to ministarstvo.

Mali se danas sastao sa delegacijom Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koja je predvođena Stivom Vespermenom, a sa kojom je razgovarao o transformaciji i modernizaciji Poreske uprave.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<
Sagovornici su se saglasili da transformacija Poreske uprave ide u dobrom smeru, kao i da se poštuju planirani rokovi.

Navedeno je da su na prethodnom sastanku percipirane tri ključne oblasti na kojima treba da se radi – IT reforma, razdvajanje osnovnih i sporednih delatnosti, smanjivanje broja filijla, kao i menadžment ljudskih resursa.

Kada je reč o razdvajanju osnovnih i sporednih delatnosti, kao i o smanjivanju broja filijala, ministar je istakao da je taj deo posla završen, kao i da se trenutno radi na IT reformi, što podrazumeva i redizajniranje poslovnih procesa.

Ministar je rekao i da će u Poreskoj upravi biti zaposleni novi ljudi, kao i da je od ključne važnosti da se oni obuče i edukuju na pravi način, kako bi modernizacija te uprave bila sveobuhvatna i uspešna.

Vespermen je istakao da MMF zadovoljan dosadašnjim rezultatima kada je reč o transformaciji i modernizaciji Poreske uprave, te da ima još dosta posla, ali da je važno da se poštuju zadati rokovi.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.