Izvor: RTS, 10.Mar.2021, 17:11

Mali sa Vencelom: Izuzetno važna saradnja sa Razvojnom bankom Saveta Evrope

Ministar finansija Siniša Mali sastao se sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Vencelom, sa kojim je razgovarao o zajedničkoj saradnji i aktuelnim projektima, kao i o ekonomskoj situaciji u svetu izazvanom pandemijom koronavirusa.
Ministar Siniša Mali je čestitao guverneru Vencelu na Zlatnoj medlji za zasluge kojim ga je odlikovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na čemu je Vencel posebno zahvalio.

Mali je dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da je za Srbiju izuzetno važna saradnja sa Razvojnom bankom Saveta Evrope, sa kojom se sprovode projekti u oblasti obrazovanja, zdravstva, socijalne zaštite, energetske efikasnosti. On je zahvalio Vencelu na toj podršci i istakao da mu je drago što Srbija ima izuzetno kvalitetnu i profesionalnu saradnju sa tom institucijom, saopštilo je Ministarstvo finansija.
On je posebno zahvalio na tome što Razvojna banka Saveta Evrope daje podršku Srbiji u iznosu od 200 miliona evra za vodosnabdevanje i postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u jedinicama lokalne samouprave u Srbiji. Takođe, Mali je posebno istakao zajedničke projekte za studentsko stanovanje u Srbiji, zatim finansiranje projekta univerzitetske infrastrukture, kao i projekte dualnog obrazovanja.
Sagovornici su razgovarali i o izdavanju zelenih obveznica za sprovođenje određenih projekata iz oblasti zaštite životne sredine, što bi, kako je rekao ministar, dalo dobar signal stranim investitorima za dalje ulaganje u Srbiju.
Vencel je pohvalio odlične ekonomske rezultate koje je naša zemlja postigla, sa posebnim naglaskom na malom privrednom padu iz 2020. godine, a istakao je i uspešnu vakcinaciju koju Srbija sprovodi.
Mali i Vencel su se saglasili da se tržišta i očekivanja investitora menjaju, pogotovo usled pandemije koronavirusa, te da je važno da se ide u korak sa tim promenama. Oni su zaključili da će nastaviti dobru saradnju i zajednički rad na projektima.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mali sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope o izdavanju zelenih obveznica

Izvor: Danas, 10.Mar.2021

Ministar finansija Srbije Siniša Mali danas je sa guvernerom Razvojne banke Saveta Evrope Rolfom Vencelom razgovarao o saradnji i aktuelnim projektima, kao i o izdavanju zelenih obveznica za sprovodjenje odredjenih investicija u oblasti zaštite životne sredine, saopšteno je posle sastanka.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.