Mali predao ključeve stana u Zemun kapijama dobitnici iz Bačinaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2021, 17:09

Mali predao ključeve stana u Zemun kapijama dobitnici iz Bačinaca

Ministar finansija Siniša Mali predao je danas ključeve stana u naselju Zemunske kapije Ireni Stanojević iz Bačinaca, dobitnici glavne nagrade u prvom ovogodišnjem izvlačenju nagradne igde "Uzmi račun i pobedi".

Ministar, direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić i dobitnica nagrade potpisali su pre toga ugovor o dodeli stana.

Stanojevićeva, koja je došla u pratnji supruga, izjavila je da je presrećna, ali da nije gledala izvlačenje.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Sestra mi je javila da smo dobili stan, jer smo u trenutku izvlačenja nagrada bili na graničnom prelazu između Bosne i Hercegovine i Srbije", izjavila je ona.

Irena je poslala čak 300 koverata sa ukupno 3.000 fiskalnih računa, ali je u tome imala svesrdnu pomoć porodice i prijatelja.

"Nisam samo ja skupljala račune. Imala sam pomoć svekrve, njene drugarice, kume, prijatelja, sa svih strana. Imam malu bebu od tri meseca, tako da dok mi beba spava ja popunjavam koverte", rekla je Stanojevićeva.

Ona je naglasila da će i dalje učestvovati u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", a da će stan zadržati iako imaju porodičnu kuću u Bačincima.

"Čestitam Ireni, njenom suprugu i bebi Viktoru na učestvovanju u ovoj nagradnoj igri. Mislim da su Irena i njena porodica apsolutni rekorderi, jer su poslali 300 koverata, a u bazenu je bilo 1,2 miliona koverata u tom trenutku. Danas već imamo 1,6 miliona, dakle raste iz dana u dan broj koverata koje građani Srbije šalju", rekao je ministar.

On je dobitnici čestitao i na želji da učešćem u nagradnoj igri pomogne budžetu Srbije.

"Njihovih 300 koverata je 3.000 računa i lep primer kako svi treba da se ponašamo kad je borba za budžet i protiv sive ekonomije u pitanju, kada je borba za novac iz kojeg mi onda finansiramo izgradnju puteva, vrtića, škola i svega onog što je potrebno za normalan život građana. Da ne pominjem da iz tog novca finansiramo nabavku vakcina, uređenje zdravstvenih ustanova i sve ono što u ovom trenutku pomaže u borbi protiv pandemije", napomenuo je Mali.

On je naglasio kako je za sve građane najvažnija vest da će novi akcioni plan za borbu protiv sive ekonomije biti usvojen u narednih nekoliko meseci.

"To je plan koji će definisati sve naše aktivnosti do 2025. godine. Snažna i koordinisana borba svih ministarstva, svih institucija protiv sive ekonomije, a ova nagradna igra treba da doprinese upravo tome da raste svest građana o tome da svaki put kada uđemo u prodavnicu i uzmemo fiskalni račun znamo da su svi porezi plaćeni, da se taj pojedinac nije obogatio na račun svih nas nego da taj novac ide u budžet, i mi onda od toga finansiramo normalan život građana Srbije", rekao je ministar finansija.

Mali je istakao da srpska ekonomija vidno raste iz meseca u mesec.

"Želimo do kraja godine da gradimo osam autoputeva, bolnice, škole... Jedna uređena zemlja mora da ima i normalan odnos građana prema uzimanju fiskalnih računa, i drago mi je Irena što ste vašim primerom pokazali kako se to radi i drago mi je što ćete nastaviti da učestvujete u ovoj nagradnoj igri", rekao je Mali obraćajući se dobitnici stana.

On je rekao i da je nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" apsolutno opravdala očekivanja, zbog čega se održava i ove godine, tako da će prvo kolo trajati do 25. juna, a drugo će početi u septembru.

Ministar je naglasio da je prošle godine 11,5 miliona koverata poslato i da je siguran kako će ih ove godine biti mnogo više.

"U 11,5 miliona koverata bilo je 115 miliona računa, ogroman iznos. skoro 100 miliona evra samo PDV-a u tim računima. Mi smo prošle godine delimično zahvaljujući toj svesti građana i toj nagradnoj igri imali veću naplatu PDV-a pet odsto u bruto iznosu i 30 odsto u neto iznosu nego 2019. godine", rekao je Mali.

Napomenuo je da je prošla godina bila pandemijska i da se zato očekivalo da promet u prodavnicama opadne.

"Međutim, očito je ta svest građana o uređenoj Srbiji, o želji na kraju krajeva da imamo dovoljno novca da nabavimo vakcine, lekove, maske, respiratore i sve ostalo toliko porasla da mi imamo veću naplatu PDV-a, manje terenskih kontrola Poreske uprave i manje pritužbi na nedavanje fiskalnih računa", izjavio je ministar finansija.

Zaključio je da sve to vodi ka uređenijoj Srbiji kada je reč o borbi protiv sive ekonomije.

"Naravno, mnogo posla je pred nama, zato idemo sa novim akcionim planom koji će dodatno koordinirati sve institucije Srbije. Razmišljamo i o nastavku raznih aktivnosti koje su vezane za promociju uzimanja fiskalnog računa i vođenja odgovorne fiskalne politike", naveo je Mali.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.