Mali o budžetu: Prvi put ništa nije skriveno ispod tepiha!

Izvor: NaDlanu.com, 23.Jun.2014, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali o budžetu: Prvi put ništa nije skriveno ispod tepiha!

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je predlog budžeta za 2014. godinu realan i da neće biti novih zaduživanja, kao i da on predstavlja korak ka konsolidaciji gradskih finansija.

Mali je, predstavljajući Predlog gradskog budžeta u Skupštini grada, istakao da vlast želi da napravi promene u načinu na koji grad funkcioniše i da se ne pravi spisak želja, kao što je to ranije rađeno.

On je objasnio da će se sad trošiti samo onoliko koliko >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << se bude prihodovalo.

Mali je ukazao da su u prošlogodišnjem budžetu planirani prihodi bili 91,3 milijardi dinara, a da je ostvareno 76,6 milijardi, što znači da je ostalo 14,7 milijardi rashoda, što grad Beograd nije mogao da podnese.

"Ti rashodi ostali su nama u amanet", rekao je Mali i dodao da više od šest milijardi nije bilo prikazano, što je utvrđeno naknadnom kontrolom u februaru i martu ove godine.

"Prvi put nije ništa sakriveno ispod tepiha, imamo jasnu sliku čime grad raspolaže i to je korak ka konsolidaciji gradskih finansija", rekao je Mali.

Planirani prihodi u prvih šest meseci ove godine realizovani su sto odsto, što je, kako je rekao Mali, potpuna promena u odnosu na prethodne godine, a cilj je da se to nastavi i dalje.

Budžetski deficit ove godine će, prema njegovim rečima, biti 8,6 milijardi dinara, ali, kako je dodao, njega nije napravila ova vlast, već je reč o kreditima iz prethodnog perioda za različite projekte.

Izvor: Press Online

Nastavak na NaDlanu.com...






Povezane vesti

Mali: Predlog budžeta realan, nema novih zaduživanja

Izvor: Večernje novosti, 23.Jun.2014

BEOGRAD - Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je danas da je predlog budžeta za 2014. godinu realan i da neće biti novih zaduživanja, kao i da on predstavlja korak ka konsolidaciji gradskih finansija.Mali je, predstavljajući Predlog gradskog budžeta u Skupštini grada, istakao da vlast...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.