Mali i Godfri o ekonomskim rezultatima Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2019, 16:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali i Godfri o ekonomskim rezultatima Srbije

Ministar finansija Siniša Mali sastao se danas sa novim ambasadorom SAD Entonijem Godfrijem i obavestio ga da je Srbija završila važan proces fiskalne konsolidacije, da je privredni rast u trećem kvartalu ove godine iznosio 4,7 odsto i da se očekuje da do kraja godine bude premašena projektovana stopa rasta od 3,5 odsto.

Ambasador Godfri je pohvalio ekonomske rezultate koje je Srbija postigla, i dodao da je važno što je zemlja skinuta sa tzv "sive liste" FATF jer su ispunjeni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << svi zahtevi kada je reč o borbi protiv pranja novca i sprečavanju finansiranja terorizma.

Mali je takođe istakao da je Srbija uspešno emitovala obveznicu na međunarodnom finansijskom tržištu, i to drugi put u ovoj godini, te da je dobila istorijski najnižu kamatnu stopu i na taj način ostvarila milionske uštede.

Mali je dodao i da dobre ekonomske rezultate potvrđuju i međunarodne finansijske institucije.

Američki ambasador je istakao da se nada da će američki investitori još više da ulažu u Srbiju, te je kao dobar primer naveo kompaniju Behtel, koja u okviru konzorcijuma gradi Moravski koridor.

Kako je rekao, to je signal za sve druge američke kompanije da mogu da ulažu u Srbiju.

Mali je dodao da je Srbija u prvih sedam meseci ove godine privukla 2,3 milijarde evra stranih direktnih investcija, što je 43 odsto više nego u istom periodu prošle godine.

On je istakao i da je časopis „Fajnenšl tajms“ Srbiju proglasio za svetskog rekordera u privlačenju stranih investicija, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Mali i Godfri su izrazili očekivanje da će u budućnosti imati kvalitetnu saradnju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Godfri: Važno je što je Srbija skunuta sa sive liste pranja novca FATF

Izvor: VOA, 07.Nov.2019

Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri, koji je nedavno stupio na tu funkciju, izjavio je u četvrtak, tokom sastanka sa ministrom finansija Srbije Sinišom Malim, da je važno to što je Srbija skinuta sa takozvane "sive liste" međunarodnog tela za sprečavanje pranja novca FATF, jer su ispunjeni zahtevi...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.