Novi ambasador SAD: Behtel je signal da američki investitori žele još više da ulažu u Srbiju

Izvor: B92, 07.Nov.2019, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novi ambasador SAD: Behtel je signal da američki investitori žele još više da ulažu u Srbiju

Beograd -- Ministar finansija Siniša Mali sastao se s novim ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Beogradu Entonijem Godfrijem.

Mali je Godfriju poželeo dobrodošlicu u Srbiju i izrazio nadu da će dobro sarađivati u budućnosti.

Ministar Siniša Mali je istakao da je Srbija završila važan proces fiskalne konsolidacije, te da je privredni rast u trećem kvartalu ove godine iznosio 4,7 odsto. Kako je rekao, očekuje da do kraja godine bude premašena projektovana >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stopa rasta od 3,5%. On je takođe istakao da je Srbija uspešno emitovala obveznicu na međunarodnom finansijskom tržištu, i to drugi put u ovoj godini, te da je dobila istorijski najnižu kamatnu stopu i na taj način ostvarila milionske uštede. Mali je dodao i da dobre ekonomske rezultate potvrđuju i međunarodne finansijske institucije.

Ambasador Godfri je pohvalio ekonomske rezultate koje je Srbija postigla i dodao da je važno što je zemlja skinuta sa tzv "sive liste" FATF jer su ispunjeni svi zahtevi kada je reč o borbi protiv pranja novca i sprečavanju finansiranja terorizma.

On je istakao da se nada da će američki investitori još više da ulažu u Srbiju, te je kao dobar primer naveo kompaniju Behtel, koja u okviru konzorcijuma gradi Moravski koridor. Kako je rekao, to je signal za sve druge američke kompanije da mogu da ulažu u Srbiju.

Mali je dodao da je Srbija u prvih sedam meseci ove godine privukla 2,3 milijarde evra stranih direktnih investcija, što je 43 odsto više nego u istom periodu prošle godine. On je istakao i da je časopis „Fajnenšel tajms“ Srbiju proglasio za svetskog rekordera u privlačenju stranih investicija.

Mali i Godfri su izrazili očekivanje da će u budućnosti imati kvalitetnu saradnju

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.