Mali: U predlogu budžeta ulaganja u infrastrukturu, veće plate u javnom sektoru

Izvor: Beta, 15.Okt.2019, 14:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: U predlogu budžeta ulaganja u infrastrukturu, veće plate u javnom sektoru

Vlada Srbije izaći će sa predlogom budžeta za 2020. godinu u narednih desetak dana, izjavio je danas ministar finansija Srbije Siniša Mali i naglasio da će biti razvojni."Prioritet naredne godine biće investicije, pre svega u infrastukturu", rekao je Mali na konfetenciji za novinare povodom završetka razgovora tima Medjunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji je boravio u Srbiji radi razgovora o trećoj reviziji Instrumenta za koordinaciju politika (PCI).On je kazao da je novac izdvojen za Moravski koridor, za deonicu Pojate-Preljina, gradnju autoputa Beograd-Sarajevo, brzu saobraćajnicu Ruma-Šabac-Loznica, za obilaznicu oko Beograda od Ostružnice do Bubanj potoka, saobraćajnicu Novi Sad-Ruma i velike investicije u želiznicu, pre svega u rekonstrukciju pruge Niš-Dimitrovgrad.Dodao je da MMF očekuje da stopa privrednog rasta naredne godine bude četiri odsto "a da projektovani deficit od 0,5 odsto BDP u budžetu obezbedi kontinuirano smanjenje javnog duga".Mali je rekao da je dogovoreno i dalje smanjenje opterećenja zarada i podsetio da su porezi i doprinosi smanjeni sa 63 odsto na 62, a da će naredne godine iznositi 61 odsto.On je kazao da država želi da što manje optereti privredu kako bi bila konkurentnija, a njen rast veći.Podsetio je da će plate u javnom sektoru naredne godine biti veće od 8 odsto do 15 ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Obavezujuće ponude za Kombanku do 2. decembra

Izvor: Kamatica.com, 16.Okt.2019, 12:01

Srbija očekuje da će do 2. decembra na tenderu za privatizaciju Komercijalne banke dobiti obavezujuće ponude kvalifikovanih ulagača, izjavio je ministar finansija Siniša Mali..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.