Tekst objavljen: 16.10.2019 11:55        


Srbija očekuje da će do 2. decembra na tenderu za privatizaciju Komercijalne banke dobiti obavezujuće ponude kvalifikovanih ulagača, izjavio je ministar finansija Siniša Mali

Obavezujuće ponude za Kombanku do 2. decembra

“Prva faza postupka je završena i dobili smo neobavezujuće ponude. Trenutno se sprovodi postupak detaljne provere i obavezujuće ponude očekuju se do 2. decembra”, rekao je Mali.

Tenderska komisija otvorila je 10. septembra četiri neobavezujuće ponude koje su dostavljene na tenderu i utvrdila je da su potpune, a sadrže elemente predviđene u dokumentaciji za prvu fazu tendera, objavilo je prošlog meseca Ministarstvo finansija.

Srbija je u septembru postigla sporazum o kupovini 34,58% redovnih deonica Komercijalne banke u posedu Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) i Kapitalizacijskog fonda IFC. Nakon završetka transakcije srpska vlada poseduje 83,23% redovnih deonica Komercijalne banke koje će moći ponuditi na prodaju.

 

PITAJ BESPLATNI KAMATICA SAVETNIK KOJI JE KREDIT NAJBOLJI ZA TEBE

Transakcija je usledila nakon što je srpska vlada kupila 6,89% redovnih dionica Komercijalne od Swedfunda i DEG-a, a dovršena je 26. juna.

Ostavi komentar


Pročitao/la sam i prihvatam uslove korišćenja




Povezane teme:
2. decembar Komercijalna banka kombank prodaja kombanke siniša mali obavezujuće ponude

Kalkulator dozvoljenog minusa
Dozvoljeni minus
Nedozvoljeni minus
dana