Izvor: RTS, 06.Jul.2022, 16:34

Mali: Dobre vesti od Bečkog ekonomskog instituta, Srbija ima jaku i stabilnu ekonomiju

Ministar finansija Siniša Mali naveo je da nam ponovo stižu dobre vesti od Bečkog ekonomskog instituta (WIIW) koji je u letnjoj prognozi predviđa da će privredni rast u ovoj godini u Srbiji biti 3,6 odsto. Istakao da su prepoznati odlični rezultati koje Srbija postiže.
Siniša Mali je na Instagramu naveo da prognoza WIIW znači da Srbija ima jaku i stabilnu ekonomiju.

"Njihova prognoza za region je rast od 2,9 odsto, a uz dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << razvijanje inicijative Otvoreni Balkan, rast celog regiona biće i veći. Ova inicijativa je za našu zemlju od od ogromnog značaja, pošto će nas povezati sa drugim članicama u gotovo jedinstvenu privrednu zonu", naveo je ministar na Instagramu.
Kada su u pitanju naši makroekonomski podaci, Mali ističe da su uprkos svetskoj ekonomskoj krizi veoma dobri, što se upravo ogleda kroz – nivo privrednog rasta, kao i stopi nezaposlenosti koja je na nivou pre pandemije, javnom dugu koji iznosi 53,2 odsto, što je daleko od nivoa koji propisuje Mastriht.
"Srbija snažno ide napred i mi činimo sve da građani bez obzira na izazove, posledice u vidu inflacije i energetske krize osećaju u što manjoj meri", istakao je Mali.
Kako je naveo, odgovorna i posvećena ekonomska politika koju Vlada vodi, doprinosi stabilnosti javnih finansija, što daje prostor da se aktivno suzbijaju negativne posledice krize, u vidu ograničavanja cena osnovnih životnih namirnica i ozbiljnom pripremom za predstojeću zimu.
"Ne postoji čarobni štapić, kako bismo uklonili sve ono što je kamen spoticanja, niti je Srbija usamljeno ostrvo, ali zato radimo sve kako bismo održali životni standard građana i stabilnost privrede. Visok rast koji ćemo ostvariti to omogućava, posebno kada je reč o dvocifrenom povećanju plata i penzija", zaključio je Siniša Mali.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mali: Prepoznati odlični rezultati Srbije, imamo jaku ekonomiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jul.2022

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da nam ponovo stižu dobre vesti, ovog puta od Bečkog ekonomskog instituta (WIIW) koji je izašao sa letnjom prognozom da će privredni rast u ovoj godini u Srbiji biti 3,6 odsto i istakao da su prepoznati odlični rezultati koje Srbija postiže...Mali...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.