Mali: Beograd na vodi je simbol promena u Srbiji

Izvor: N1 televizija, 12.Jul.2018, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mali: "Beograd na vodi" je simbol promena u Srbiji

"Beograd na vodi" je simbol promena u Beogradu i Srbiji, izjavio je ministar finansija Siniša Mali, koji je sa gradonačelnikom Beograda Zoran Radojičić obišao stambene kule, koje će za vikend dobiti svoje prve stanare, navodi se u saopštenju gradskog Sekretarijata za informisanje.

Pre četiri godine, naveo je Mali, ovaj deo grada nije bio reprezentativan, a danas imamo najveće gradilište u ovom delu Evrope, na kojem dnevno radi između 1.400 do 1.500 radnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<
"Ovaj projekat je pokrenuo našu građevinsku industirju, a samo u prvom kvartalu ove godine zabeležena je stopa rasta BDP od 4,6 odsto", rekao je Mali i dodao da deo zasluga za taj uspeh svakako pripada i projektu "Beograd na vodi".

On je rekao da predstoji još mnogo posla, o čemu svedoče još dve zgrade od kojih je izgradnja jedne stigla do 20, a druge do 17. sprata.

Useljenje te dve zgrade očekuje se sledeće godine, dok su radovi na najvećem tržnom centru u ovom delu Evrope u toku, a uskoro počinje izgradnja kule koja će biti najviša u centralnoj i istočnoj Evropi, rekao je Mali.

Radojičić: Beograd na moderan način sišao na reke

Radojičić je poručio da "Beograd na vodi" podstiče razvoj grada i ocenio da je završetkom prvih stambenih objekata Beograd na moderan način "sišao na reke".

On je istakao da je "Beograd na vodi" projekat koji se realizuje na milion kvadratnih metara, da će imati 6.000 stambenih jedinica, 14.000 stanara, a 12.000 ljudi će u poslovnim jedincama kopleksa raditi.

"Lično mi je posebno značajna Sava promenada, odnosno šetalište uz reku gde Beograđani mogu da se rekreiraju, šetaju ili provode vreme sa porodicama. Sve velike svetske metropole imaju deo grada nalik ovom, ali Beograd ima geografsku specifičnost koja daje posebnu draž", rekao je Radojičić.

On je rekao da će nastaviti da razvijaju Beograd u ovom pravcu kako bi grad, pored starog gradskog jezgra, dobio i nove lokacije zanimljive turistima i sugrađanima.

"Ne bi trebalo zaboraviti ni izgradnju pasarele i gondole, koje će povezati Kalemegdan i Sava promenadu, odnosno Kalemegdan i park Ušće", zaključio je Radojičić.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.