Makron čestitao Vučiću: EXPO će ojačati ugled i uticaj glavnog grada Srbije

Izvor: B92, 04.Jul.2023, 11:36

Makron čestitao Vučiću: EXPO će ojačati ugled i uticaj glavnog grada Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je pismo čestitku predsednika Francuske Emanuela Makrona povodom izbora Srbije za domaćina izložbe EXPO2027.

U njoj se se ističe da će održavanje ovog velikog događaja u Beogradu ojačati međunarodni ugled i uticaj glavnog grada Srbije i da će Francuska dati svoj doprinos uspehu izložbe.

"Upućujem Vam svoje nasrdačnije čestitke, kao i čitavoj Srbiji, povodom izbora Beograda za grad koji će biti domaćin Specijalizovanoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << izložbi 2027, koja će biti održana od 15. maja do 15. avgusta 2027.

Ovaj izbor predstavlja priznanje kvalitetu projekta kojim se Srbija predstavila na temu 'Igrajmo za čovečanstvo – Sport i muzika za sve'. Održavanje ovog velikog događaja u Beogradu će ojačati međunarodni ugled i uticaj glavnog grada Srbije", navodi se u čestitki Makrona, saopstila je pres služba predsednika Srbije.

Makron navodi i da Francuska, kao zemlja učesnica, namerava da aktivno, sa svoje strane, da doprinos uspehu Specijalizovane izložbe 2027.

"Molim Vas da primite, gospodine predsedniče, izraze mog veoma dubokog poštovanja. Prijateljski, do skorog viđenja“, navodi se u pismu čestitki predsednika Makrona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.