Izvor: Nezavisne Novine, 03.Feb.2016, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Majkrosoft kupio Sviftki

Kompanija Majkrosoft (Microsoft) saopštila je da je kupila kompaniju za vještačku inteligenciju Sviftki (SwiftKey) čiji softver omogućava prepoznavanje riječi koju korisnik unosi tokom kucanja poruke.

List Fajnenšl tajms (The Financial Times) prenio je da je dogovor o kupovini Sviftkija vredan 250 miliona dolara.

Majkrosoft je u saopštenju naveo da će raditi na integraciji Sviftkijeve tehologije sa svojom tehnologijom za Vindous (Windows), kao i da će se fokusirati >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << na uvođenje svojih aplikacija u tehnologije za Android i iOS.

Sviftki, koji su pokrenuli diplomci s Kembridža 2008, posljednja je u nizu britanskih kompanija za vještačku inteligenciju koju su kupili američki tehnološki džinovi. Gugl (Google) je 2014. kupio Dipmajnd (DeepMind) za 400 miliona funti, a potom je Epl (Apple) kupio Vokalajkju (VocalIQ).

Sviftki se nalazi u mnogim pametnim telefonima, ali i u softveru u invalidskim kolicima naučnika Stivena Hokinga.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Majkrosoft kupio Sviftki

Izvor: Capital.ba, 03.Feb.2016

LOS ANĐELES, Kompanija Majkrosoft (Microsoft) saopštila je da je kupila kompaniju za vještačku inteligenciju Sviftki (SwiftKey) čiji softver omogućava prepoznavanje riječi koju korisnik unosi tokom kucanja poruke. List Fajnenšl tajms (The Financial Times) prenio je da je dogovor o kupovini Sviftkija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.