Izvor: Nezavisne Novine, 04.Feb.2016, 08:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft kupio Sviftki

Kompanija Microsoft saopštila je da je kupila kompaniju za vještačku inteligenciju Sviftki čiji softver omogućava prepoznavanje ijreči koju korisnik unosi tokom kucanje poruke

List Fajnenšl tajms (The Financial Times) prenjeo je da je dogovor o kupovini Sviftkija vrijedan 250 miliona dolara.

Microsoft je u saopštenju naveo da će raditi na integraciji Sviftkijeve tehologije sa svojom tehnologijom za Windows, kao i da će se fokusirati na uvođenje svojih aplikacija >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << u tehnologije za Android i iOS.

Sviftki, kojeg su pokrenuli diplomci s Kembridža 2008, poslijednja je u nizu britanskih kompanija za vještačku inteligenciju koju su kupili američki tehnološki džinovi. Google je 2014. kupio DeepMind za 400 miliona funti, a potam je Apple kupio VocalIQ.

Sviftki se nalazi u mnogim pametnim telefonima, ali i u softveru u invalidskim kolicima naučnika Stivena Hokinga.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.