Maistra: Prihodi u prvom polugodištu skočili 23%

Izvor: SEEbiz.eu, 11.Avg.2015, 08:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Maistra: Prihodi u prvom polugodištu skočili 23%

ZAGREB - U prvom polugodištu 2015. godine grupa Maistra je ostvarila 279 mil kn ukupnih prihoda, od čega se 267 mil kn, odnosno 96%, odnosi na prihode iz redovnog poslovanja.

U odnosu na isto razdoblje protekle godine ostvaren je rast poslovnih prihoda za 23% na što je utjecalo rast iskorištenosti kapaciteta po svim produktima, te podizanje razine prosječnih cijena. Najznačajnije povećanje prihoda i rezultata ostvareno je u produktima u koje se investiralo.

Povećanju >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << prihoda pridonosi i hotel Hilton Dubrovnika koji je od ove godine uključen u rezultat Grupe.

U istom razdoblju ostvareno je 312 mil kn ukupnih rashoda, odnosno 290 mil kn poslovnih rashoda, a što je rast od 10% u odnosu na lanjsko razdoblje. Povećanje troškova vezano je uz povećanje iskorištenosti kapaciteta, te duljeg perioda rada objekata. Djelatnost grupe Maistra je pretežito sezonskog karaktera, te se u ovom razdoblju ostvaruje manji dio ukupnog godišnjeg prometa. Ostvarenje najvećeg dijela poslovnih aktivnosti očekuje se u trećem kvartalu poslovne godine.

Društvo i dalje nastavlja s razvojem kvalitete svog portfelja, pa se tako u ovoj godini očekuje razina ulaganja u visini od preko 150 mil kn. Najznačajnija ovogodišnja investicija je sveobuhvatno preuređenje hotela Adriatic, najstarijeg rovinjskog hotela. Opsežnim intervencijama unutrašnjosti nastao je art hotel koji spaja umjetnost i luksuz s intimnošću i vrhunskom gastronomijom. Ulaskom u novu sezonu s ovakvom investicijom, Maistra je potvrdila svoju privrženost razvoju vrhunskog turizma i jačanju ugleda Rovinja. U tijeku su i pripreme za izgradnju hotela Valdaliso, te novog hotela Park koji će biti na tržištu 2016., odnosno 2017. godine. I ove godine izvršena su značajna ulaganja u kampove - najvećim dijelom investicije obuhvaćaju nabavku novih mobilnih kućica i ulaganje u prateću infrastrukturu (Polari i Valkanela), te podizanje kvalitete zajedničkih sadržaja  (Koversada).

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.