Mađari će graditi fabriku neonatalnih inkubatora u Ankari

Izvor: B92, 08.Feb.2021, 20:00

Mađari će graditi fabriku neonatalnih inkubatora u Ankari

Ankara -- Medikor, mađarska kompanija koja proizvodi inkubatore za bebe, izgradiće fabriku u Ankari uz finansijsku podršku mađarske vlade.

To je danas u Ankari saopštio Peter Sijarto, mađarski ministar spoljnih poslova i trgovine.

Mađarska vlada će podržati projekat vredan 800 miliona forinti (2,2 miliona evra) sa bespovratnom pomoći od 480 miliona forinti, precizirao je Sijarto na zajedničkoj konferenciji za novinare sa turskim ministrom industrije i tehnologije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Mustafom Varankom, izveštava agencija MTI.

Fabrika, koja će se prostirati na 4.300 kvadratnih metara, proizvodiće medicinsku opremu za neonatalnu negu, namenjenu prvensrveno afričkom, bliskoistočnom i istočnim tržištima, dodao je mađarski ministar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.