MOR: Opala nezaposlenost, ali i kvalitet rada

Izvor: B92, 13.Feb.2019, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOR: Opala nezaposlenost, ali i kvalitet rada

Ženeva -- Nezaposlenost u svetu neznatno je pala prošle godine, saopštila je Međunarodna organizacija rada (MOR).

Organizacija je i upozorila na sužavanje mogućnosti za zapošljavanje, smanjenje bezbednosti na radnom mestu i pad kvaliteta rada na globalnom tržištu.

Svetska stopa nezaposlenosti pala je na 5,0 procenata prošle godine sa 5,1 odsto iz 2017. godine, saopštila je ta organizacija sa sedištem u Ženevi, a prenosi agencija AP.

MOR predviđa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dalji pad stope nezaposlenosti na 4,9 posto u 2019. i 2020. godini.

Agencija Ujedinjenih nacija je, međutim, navela da većina od 3,3 milijarde zaposlenih u svetu ima neadekvatne uslove rada, neodgovarajuću bezbednost na radnim mestima i materijalnu korist.

Uprkos tome što imaju zaposlenje, 700 miliona ljudi živi u "ekstremnom ili umerenom siromaštvu", upozoravaju u toj agenciji.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Opala nezaposlenost u svetu, ali uz loše uslove rada

Izvor: Radio 021, 14.Feb.2019, 00:12

Nezaposlenost u svetu neznatno je pala prošle godine, saopštila je Međunarodna organizacija rada (MOR)...Organizacija je upozorila na sužavanje mogućnosti za zapošljavanje, smanjenje bezbednosti na radnom mestu i pad kvaliteta rada na globalnom tržištu...Svetska stopa nezaposlenosti pala je na...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.