MOR: Opala nezaposlenost, ali i kvalitet rada

Nezaposlenost u svetu neznatno je pala prošle godine, saopštila je Međunarodna organizacija rada (MOR).

Svet

Izvor: B92

Sreda, 13.02.2019.

14:54

MOR: Opala nezaposlenost, ali i kvalitet rada
Foto: AndreyPopov/Depositphotos

Organizacija je i upozorila na sužavanje mogućnosti za zapošljavanje, smanjenje bezbednosti na radnom mestu i pad kvaliteta rada na globalnom tržištu.

Svetska stopa nezaposlenosti pala je na 5,0 procenata prošle godine sa 5,1 odsto iz 2017. godine, saopštila je ta organizacija sa sedištem u Ženevi, a prenosi agencija AP.

MOR predviđa dalji pad stope nezaposlenosti na 4,9 posto u 2019. i 2020. godini.

Agencija Ujedinjenih nacija je, međutim, navela da većina od 3,3 milijarde zaposlenih u svetu ima neadekvatne uslove rada, neodgovarajuću bezbednost na radnim mestima i materijalnu korist.

Uprkos tome što imaju zaposlenje, 700 miliona ljudi živi u "ekstremnom ili umerenom siromaštvu", upozoravaju u toj agenciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Svet

Stvara se gigant nad gigantima?

Australijska rudarsko-metalska grupa BHP objavila je nameru da preuzme britansku rudarsku kompaniju "Anglo ameriken", koju je procenila na oko 36 milijardi evra.

11:00

27.4.2024.

1 d

Svet

Preuzeće kontrolu? Putin: Setite se 90-ih...

Ruski predsednik Vladimir Putin najavio je mogućnost nacionalizacije kompanija u interesu nacionalne odbrane, napominjući da je prelazak preduzeća u državnu svojinu opravdan samo ako radnje vlasnika štete bezbednosti zemlje.

15:15

27.4.2024.

1 d

Podeli: