MOMIROVIĆ: PRED NAMA JE PERIOD KOJI ĆE OTVORITI VEĆU EKONOMSKU PERSPEKTIVU ZA NAŠU ZEMLJU

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2022, 15:04

MOMIROVIĆ: PRED NAMA JE PERIOD KOJI ĆE OTVORITI VEĆU EKONOMSKU PERSPEKTIVU ZA NAŠU ZEMLJU

Ulažemo maksimalne napore kako bi što pre okončali proces zaključivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini sa NR Kinom koji će zasigurno doprineti daljem napretku i ekonomskom prosperitetu naše zemlje i doneti dobre rezultate u budućnosti, istakao je ministar trgovine i predsednik srpskog dela Mešovite međuvladine komisije za ekonomsku saradnju sa NR Kinom Tomislav Momirović nakon današnjeg sastanka sa Nj.E. ambasadorkom Kine Čen Bo.

- Naša ogromna šansa za dodatni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rast ekonomske aktivnosti i zaposlenosti krije se u povećanju trgovinske razmene sa našim tradicionalnim političkim partnerima, a jedan od njih je svakako Kina koja se nalazi na drugom mestu u ukupnoj razmeni Srbije - ukazao je ministar Momirović i precizirao da je naš izvoz u Kinu u poslednjih pet godina povećan čak petnaest puta i postoje realne osnove da se on dodatno unapredi.

 Ministar Momirović je dodao da je u prvih devet meseci ove godine vrednost ukupne robne razmene iznosila 4,7 milijardi dolara, što predstavlja povećanja od 23,8% u odnosu na isti period prošle godine.

- Srbija ne odustaje od svojih ekonomskih ciljeva i naša privreda će nastaviti da raste, čak i u ovim kompleksnim spoljno-političkim okolnostima, a daljim jačanjem strateškog partnerstva sa Kinom otvaraju se neograničene mogućnosti za napredak naše zemlje i za naš izvoz - rekao je ministar Momirović i zahvalio se ambasadorki Čen Bo na iskrenoj podršci Kine u daljem infrastrkuturnom i ekonomskom razviju Srbije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Memić sa ambasadorkom Kine: Pojačanje promocije srpskog turizma na kineskom tržištu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2022

Ministar turizma i omladine Husein Memić razgovarao je danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo o unapređenju ukupnih bilateralnih odnosa dve zemlje, sa posebnim osvrtom na saradnju u oblasti turizma...Memić i Čen Bo su izrazili nadu u potpuni oporavak i dalju ekspanziju turističkog...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.