MK Group za B92 o kupovini slovenačke Hete: Kontinuirano tražimo nove poslovne mogućnosti

Izvor: B92, 02.Okt.2019, 11:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MK Group za B92 o kupovini slovenačke Hete: Kontinuirano tražimo nove poslovne mogućnosti

Nismo u mogućnosti da komentarišemo navode da naša kompanija preuzima slovenačke kompanije Hete Asset Resolution i TCK i TCV, rekli su iz MK Group za B92.

Razlog za to je što su, kako navode, poslovni procesi još u domenu poslovne tajne.

"Javnost ćemo blagovremeno obavestiti ukoliko do novih akvizicija i dođe. Kao što smo već više puta istakli, kontinuirano tražimo nove poslovne mogućnosti kako u Sloveniji, tako i u regionu", dodali su iz MK Group za B92.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Podsetimo, tri kompanije s Kipra najavile su slovenačkoj Agenciji za zaštitu konkurentnosti (AVK) preuzimanje slovenačke Hete Asset Resolution i ćerki kompanija TCK i TCV.

Reč je, kako su preneli mediji u regionu, o firmama povezanim s Miodragom Kostićem, koji je jedan od najvećih srpskih preduzetnika, koje su se u procesu prodaje pokazale najboljim ponuđačem za Hetu.

Osim slovenačkog, Kostić će morati da dobije pristanak i agencija za zaštitu konkurencije u Hrvatskoj, Srbiji i Crnoj Gori. Ako ga dobije, Hetu će preuzeti preko kiparskih firmi Ermaged Limited, Mormont Limited i Wirfil Limited.

Kostić je, navodno, ponudio najvišu cenu, a s njim su se nadmetali i norveški B2, švedski DDM i češki APS.

Kostić je, prema nezvaničnim informacijama, za Hetu, koji ima oko 550 miliona evra potraživanja i oko 100 miliona evra vredne nekretnine, ponudio od 220 do 230 miliona evra.

Kostić preko MK Groupe u Sloveniji već ima hotel Kempinski Palace u Portorožu.

Preko hotela Palace Portorož je 53-postotni vlastnik Aerodroma Portorož, a preko AIK banke ima 91 odsto Gorenjske banke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.