MILENIJALCI ĆE POSTATI NAJBOGATIJA GENERACIJA U ISTORIJI, A NE MORAJU NIŠTA DA RADE: Ako ste rođeni osamdesetih i devedesetih godina, onda ZAISTA IMATE SREĆE

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 18:19

MILENIJALCI ĆE POSTATI NAJBOGATIJA GENERACIJA U ISTORIJI, A NE MORAJU NIŠTA DA RADE: Ako ste rođeni osamdesetih i devedesetih godina, onda ZAISTA IMATE SREĆE

Ova generacija ima veliku priliku da bude najbogatija.

Milenijalci (ljudi rođeni u periodu od početka 80-ih do sredine 90-ih godina 20. veka) bi u narednih 20 godina mogli da postanu najbogatija generacija u istoriji, i to zbog nasleđivanja ogromnog bogatstva.

Ovo je objavljeno u ovogodišnjem izveštaju britanske konsultantske kuće Knight Frank. Pomenuta generacija ljudi, koja se naziva i "generacija Y", bi samo u Sjedinjenim Američkim Državama mogla >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da nasledi bogatstvo vredno čak 90 biliona dolara.

Lijam Bejli iz pomenute konsultantske kuće smatra da će priliv bogatstva mlađoj generaciji verovatno pomoći u povećanju ekološki održivih investicija, prenosi Seebiz.

- Izgleda da su milenijalci shvatili poruku kada je u pitanju smanjenje potrošnje – 80 odsto muškaraca i 79 odsto žena (iz generacije milenijalaca) kazali su da pokušavaju da smanje trošenje fosilnih goriva – ukazao je Bejli.

Milenijalci će imati veliki finansijski priliv, ali su već pogođeni brojnim šokovima, kao što su izlazak Velike Britanije iz Evropske unije (Bregzit), pandemija koronavirusa, inflacija, rat u Ukrajini i Pojasu Gaze i energetska kriza.

Prema izveštaju konsultantske kuće Knight Frank, očekuje se i to da će broj bogatih širom sveta do 2028. porasti za 28,1 odsto. Međutim, taj rast je značajno manji od rasta u pet godina do 2023., kada je iznosio 44 odsto, prenosi Euronews.

Izvor: Srbija Danas/BizPortal/Stanko Stamenković/M.A.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.