Ljajić: Ukinućemo zaštićenu cenu hleba; hitno rešiti status banja

Izvor: Večernje novosti, 30.Jul.2017, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljajić: Ukinućemo "zaštićenu" cenu hleba; hitno rešiti status banja

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će država u nekom trenutku morati da ukine uredbu o zaštiti cene hleba od brašna Tip-500. Mora se rešiti pitanje vlasničkih odnosa u banjama Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da će država u nekom trenutku morati da ukine uredbu o zaštiti cene hleba od brašna Tip-500. "U nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << navrata smo dobili preporuku Evropske komisije da i ovu uredbu ukinemo", rekao je Ljajić za Tanjug i objasnio da je ta uredba jedina preostala uredba kojom se u Srbiji reguliše cena nekog proizvoda. Ljajić objašnjava da država uredbom o ceni hleba štiti one najsiromašnije, ali i da se ona kosi sa principima slobodnog funkcionisanja tržišta i, u nekom trenutku, moraćemo da je ukinemo. "Razvoj ekonomije je, ipak, najbolja socijalna politika", ocenjuje ministar, govoreći o tome na koje načine vlada može da smanji nivo siromaštva u državi. Rasim Ljajić kaže da se hitno mora rešiti pitanje vlasničkih odnosa nad srpskim banjama, koje u ovom trenutku predstavljaju "polumrtav kapital". "Imamo preko 300 termalnih izvora, više od 30 poznatih banja, ali moramo da rešimo njihov formalno-pravni status, da država preuzme vlasništvo nad tim banjama", rekao je Ljajić za Tanjug. Upitan zašto do sada to nije učinjeno, ministar kaže da je u većini spornih banja koje čekaju da budu privatizovane, Fond PIO taj koji raspolaže vlašništvom. Da bi država mogla da upravlja banjama, ističe, "očekujemo da Fond u jednoj transparentnoj proceduri prenese pravo na državu", kako bi, kaže, država mogla da sprovede postupak strateškog partnerstva, javnoprivatnog partnerstva ili da proda banje. UDVOSTRUČEN BROJ TURISTA IZ KINE.. Broj kineskih turista u Srbiji u prvih pet meseci ove godine je gotovo udvostručen, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić i dodaje da se radi na regionalnom povezivanju ponuda za turiste iz Kine. Objašnjava da je navika kineskih turista da obiđu još dve ili tri zemlje nakon što posete Srbiju. "Zato se udružujemo sa drugim zemljama u regionu. To smo do sada radili i sa Crnom Gorom, sa BiH, turom ''Putevima Valtera'', zatim sa Mađarskom, a to ćemo raditi i sa Bugarskom", rekao je ministar Ljajić za Tanjug.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ljajić: Država će morati da ukine zaštitu cene hleba

Izvor: N1 televizija, 30.Jul.2017

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je da će država u nekom trenutku morati da ukine uredbu o zaštiti cene hleba od brašna tip-500..."U nekoliko navrata smo dobili preporuku Evropske komisije da i ovu uredbu ukinemo", rekao je Ljajić i objasnio da je ta uredba jedina preostala uredba kojom se...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.