Levica: Konverzija CHF kredita i porez bankama

Izvor: B92, 21.Apr.2016, 08:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Levica: Konverzija CHF kredita i porez bankama

Beograd -- Lista "Borko Stefanović – Srbija za sve nas" zalaže se za dodatno oporezivanje banaka i rešavanje problema kredita u švajcarskim francima.

Takođe i za ograničavanje bankarskih kamata i ukidanje skrivenih troškova banaka.

Lider Levice Srbije Borko Stefanović pojasnio je da ta partija, odnosno lista čiji je nosilac želi da na vrlo precizan način reši problem zaduženih u švajcarskim francima. "To je već oproban način u regionu. Hoćemo da izvršimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << konverziju tih kredita u evre na dan uzimanja kredita", rekao je Stefanović.

Kako je istakao, Levica Srbije se bori protiv bankarskog i izrabljivačkog sistema koji danas postoji u Srbiji i učiniće sve da se banke dodatno oporezuju, te da se uvedu mnogo veći porezi na dividende pomoću kojih današnji krupni kapitalisti zarađuju ogroman novac preko ledja gradjana Srbije.

"Ogromne pare su izvukli iz Srbije, mi hoćemo tome da stanemo na put i na taj način da dođemo do značajnih sredstava koja ćemo ; usmeriti za socijalne potrebe našeg stanovništva", jasan je Stefanović.

Istakao je da je borba protiv gramzivog bankarskog oligarhijskog kapitalizma jedna od suštinskih stvari zajedničke politike Levice, Pokreta za preokret, SDU i Novog udruženja penzionera Srbije jer je to ono što gradjani Srbije zahtevaju.

"U ovom trenutku sadašnji režim Aleksandra Vučića i guverner NBS Jorgovanka Tabaković puštaju banke da rade po njihovoj volji. One na sve moguće načine izvlače novac iz džepova gradjana Srbije, a istovremeno skoro nikakve plasmane ne daju u privredu. To je slika sadašnjeg bankarstva u Srbiji koje je zrelo za jedno regulisanje I za pritisak države", zaključio je Stefanović.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.