Kujundžić o smrti dječaka iz Metkovića: Bojim se da je bilo propusta

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Dec.2018, 23:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kujundžić o smrti dječaka iz Metkovića: Bojim se da je bilo propusta

ZAGREB - Ministar zdravstva Milan Kujundžić komentirao je smrt devetogodišnjeg dječaka iz Metkovića. 

Potvrdio je da je Ministarstvo zatražilo žurna očitovanja ustanova koje su bile uključene u zbrinjavanje teško bolesnog dječaka te da u ponedjeljak ujutro u Split i Metković kreće inspekcija u kojoj će biti i stručnjaci za infektologiju intenzivnu njegu djece.

Ministar Kujundžić izrazio je sućut obitelji devetogodišnjaka koji je preminuo u utorak u >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << KBC-u Split.

"U ovom trenutku prejudicirati tko je kriv, teško je reći, vidjet ćemo nalaze. Uistinu treba učiniti sve, da se, s jedna strane, dozna da li se eventualno pogriješilo negdje, a bojim se da je bilo propusta prema onome što sam čuo, i drugo, da nam se to više nikada ne dogodi.", kazao je Kujundžić.

Kujundžić je naveo da će inspekcija trebati utvrditi i kako nitko od liječnika nije primjetio da je dijete dobilo sepsu.

Ministar je najavio da inspekcija na teren kreće u ponedjeljak rano ujutro, a nalaz bi trebao biti poznat do kraja sljedećeg tjedna.

Na pitanje osjeća li se on odgovoran, odgovorio je: "Osjećam se odgovornim za svaki gubitak života u ovoj zemlji, ako se teorijski moglo pomoći u moralnom i ljudskom smislu. U smislu administrativnog položaja ministra, zaista ovdje ne osjećam da je bilo propusta s te strane."

Podsjetimo, devetogodišnjak je preminuo u utorak u KBC-u Split od posljedica sepse. Dva dana prije smrti, u nedjelju, s Hitne u Metkoviću su ga dva puta poslali kući, dok su ga u ponedjeljak poslali pedijatru.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.