Krkobabić: Važno zadržati mlade žene i devojke na selu

Izvor: Beta, 25.Feb.2020, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Važno zadržati mlade žene i devojke na selu

Ministar zadužen za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić rekao je danas u Srpskom Itebeju da je za opstanak sela važno imati dobre zadruge, ali i u njima zadržati mlade žene i devojke.Krkobabić je posle obilaska zemljoradničke zadruge "Mrkšićevi salaši", kojoj je iz programa Vlade Srbije namenjenog zadrugama 2019. godine dodeljen novac za unapredjenje preradnih kapaciteta, kazao da je namera da svako selo u Srbiji ima "pravu zadrugu", odnosno onu u kojoj je rešeno mnogo toga, od izvora egzistencije, lokalnih i pristupnih puteva.Ukazao je i na važnost pokretanja samoinicijative kako bi se mladim ljudima otvorila mogućnost da ostanu u svojim selima."Hajde da vidimo kako da pre svega mlade žene i devojke reše da ostanu u selima. Ako one reše da ostanu u selima onda imamo šansu da i mladići ostanu u selima", kazao je on posle razgovorima sa zaposlenima u "Mrkšićevim salašima".Naveo je i da dobro selo znači dobru zadrugu i da sela bez zadruga nemaju šansu da opstanu, a da priča o obnovi sela i ravnomernom regionalnom razvoju "pada u vodu" ako toga nema."Ovo je velika zadruga, ovde radi više od 300 ljudi, a prosečna zarada je preko 51.000 dinara, znači ovo je obrazac. Ovo vredi i pokazati, vredi videti, ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mrkšićevi salaši, zadruga od koje živi trećina Srpskog Itebeja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020

Želimo da imamo zadrugu u svakom većem selu, poručio je ministar za regionalni razvoj Srbije Milan Krkobabić tokom posete zadruzi Mrkšićevi salaši u Srednjebanatskom upravnom okrugu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.