Krkobabić: Udruživanje u zadruge pravi i jedini put za razvoj gazdinstava u Srbiji

Izvor: Beta, 04.Apr.2019, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Krkobabić: Udruživanje u zadruge pravi i jedini put za razvoj gazdinstava u Srbiji

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić rekao je danas u Kosjeriću da je udruživanje u zadruge "pravi i jedini put" da se razviju gazdinstva u Srbiji.Krkobabić je posle razgovora sa opštinskim rukovodstvom i zadrugarima o oživljavanju zadrugarstva i ravnomernom regionalnom razvoju Srbije posetio zadrugu "Brajkovići" u istoimenom selu.On je kazao da je ta stočarska zadruga prošle godine od države dobila bespovratna sredstva kojima je kupila 432 grla umatičene jagnjadi."Trudićemo se da u ovoj godini bar još jedna zadruga u Kosjeriću to uradi. Ovaj kraj koji ima više od 3.000 porodičnih domaćinstava u tome vidi svoju budućnost", naveo je ministar.Krkobabić je ocenio da je ljudima u Kosjeriću koji se bave stočarstvom potrebna adekvatna finansijska pomoć države, ali i pomoć u znanju i korišćenju novih tehnologija."Razgovarali smo o tome da u narednom periodu organizujemo odredjeni broj edukativnih skupova na kojima bi mladi ljudi mogli da se upoznaju sa uslovima za formiranje savremenih zadruga", kazao je ministar.Po njegovim rečima, udeo stočarstva u ukupnoj vrednosti srpske poljoprivrede ne prelazi 30 odsto, a cilj je da u narednom periodu on dostigne 60 odsto kao što je u razvijenim evropskim zemljama.On je danas posetio i domaćinstvo koje pripada zadruzi "Brajkovići" i istakao da je udruživanje ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krkobabić: Udruživanje u zadruge pravi i jedini put za razvoj gazdinstava u Srbiji

Izvor: Danas, 04.Apr.2019

Ministar zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić rekao je danas u Kosjeriću da je udruživanje u zadruge "pravi i jedini put" da se razviju gazdinstva u Srbiji. Članak Krkobabić: Udruživanje u zadruge pravi i jedini put za razvoj gazdinstava u Srbiji se pojavljuje prvo na Dnevni list Danas.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.