Krkobabić: Počinje razmatranje zahteva za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća

Izvor: Beta, 04.Avg.2021, 12:06

Krkobabić: Počinje razmatranje zahteva za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je da će komisija sutra ili u petak početi da razmatra zahteve pristigle na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije.Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je 28. juna javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća mladim bračnim parovima, a država će za otkup kuća davati do 1,2 miliona dinara.Krkobabić je za TV Pink kazao da je stigao veliki broj zahteva za kupovinu seoskih kuća, a da su uslovi konkursa – da par nije stariji od 45 godina, da nema imovinu na svoje ime, i da je prijavljen u Srbiji.On je pozvao sve koji ispunjavaju te uslove i koji žele da žive u selu da se prijave.Medju onima koji su se prijavili na konkurs je prema rečima ministra mnogo mladih parova sa decom."Prijavili su se profesori, recimo iz Banata, koji nemaju svoju kuću ili stan, kao i mladi koji se bave IT profesijo i poljoprivrednici koji žive u zajedničkim domaćinstvima", rekao je Krkobabić.Podsetio je da je Vlada Srbije usvojila uredbu o utvrdjivanju programa dodele bespovratnih sredstava za kupovinu mini buseva za potrebe besplatnog prevoza seoskog stanovništva, kao i uredbu o utvrdjivanju programa ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Krkobabić: Počinje razmatranje zahteva za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća

Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Avg.2021

Ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je da će komisija sutra ili u petak početi da razmatra zahteve pristigle na konkurs za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom na teritoriji Srbije.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.