Kredit za male firme 100 miliona evra uz kamatu od 5,5 odsto

Izvor: TvojPortal.com, 03.Jul.2011, 19:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kredit za male firme 100 miliona evra uz kamatu od 5,5 odsto

/bizlife.rs/ Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić izjavio je danas Tanjugu da će od "apeks 4" kreditne linije Evropske investicione banke (EIB) od ukupno 250 miliona evra, oko 100 miliona evra biti odobreno u ovoj godini za i mala i srednja preduzeća (MSP), a oko 50 miliona evra za velike kompanije.


Velika preduzeća imaće mogućnost da podnesu zahtev za ukupno 50 miliona evra iz kreditne linije EIB i da ih otplaćuju do 10 godina, što je jedna vrsta >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << podrške domaćem realnom sektoru, rekao je ministar Ćirić.

On navodi da će ti zajmovi velikim preduzećima biti odobravani preko poslovnih banaka, pored ostalog, za trajna obrtna sredstva, investicije ili druge namene.

Ćirić je rekao da se u slučaju MSP radi o izuzetno povoljnoj "apeks" liniji EIB, gde preduzetnici mogu računati na rok otplate do sedam godina, grejs period do dve godine i kamatnu stopu oko 5,5 odsto godišnje.
- To je nastavak, rekao bih te 'apeks' kreditne linije, koja je i pre bila raspoloživa i koja je naišla na izuzetan prijem i odjek kod naših privrednika i koji su tražili da se opet obnovi takva vrsta jeftinog finansiranja - podsetio je Ćirić.

Ministar ekonomije je naglasio da na tržištu praktično ne postoji neki investicioni kredit sa takvim uslovima korišćenja.
*izvor: www.tanjug.rs

ekonomijaSrbijakreditimale firme5.5% kamata

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.