Kredit EBRD-a za kupovinu 18 novih  vozova

Izvor: RTS, 31.Okt.2019, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kredit EBRD-a za kupovinu 18 novih vozova

"Srbija voz" kupiće 18 novih vozova sa četiri vagona iz kredita Evropske banke za obnovu i razvoj u vrednosti od 100 miliona evra.
U saopštenju EBRD-a navodi se da će novi vozovi pružiti udobne i pouzdane usluge regionalnog prevoza putnika na elektrifikovanim deonicama železničke mreže.

EBRD očekuje da će to, kako kažu, poboljšanje usluga "Srbija voza" podstaći nove putnike da više >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koriste železnički transport, što dugoročno može doprineti smanjenju emisije gasova sa efektom staklene bašte.
"Drago nam je da smo jedan od ključnih partnera 'Srbija voza' u ovom velikom procesu revitalizacije koji vodi ka udobnijem i sigurnijem putovanju za putnike u Srbiju", rekla je Susan Goranson, direktorka za infrastrukturu za region Evrope pri EBRD-u.
Navela je da će EBRD nastaviti da podržava Srbiju i u drugim značajnim projektima u sektoru transporta i infrastrukture.
Direktor "Srbija voza" Jugoslav Jović ocenio je da će ovaj projekat doprineti poboljšanju organizacije, kvaliteta i troškovne efikasnosti usluga prevoza putnika u regionalnom železničkom saobraćaju, i omogućiti bezbednije i udobnije putovanje za putnike.
EBRD podseća da je osim ulaganja u vozni park, ta finasijska institucija podržala "Srbiju voz" u proširenju i modernizaciji železničkog depoa za održavanje u Zemunu, kao i nastojanjima kompanije da unapredi svoje informacione sisteme, upravljanje energijom kao i sistem za prodaju karata.
Paralelno s tim, EBRD podržava kompaniju u poboljšanju organizacije i korporativnog upravljanja, što bi trebalo da doprinese povećanju efikasnosti i ukupnoj modernizaciji "Srbija voza".
U saopštenju se naglašava da je EBRD uložio više od pet milijardi evra u 250 projekata u zemlji.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.