Krećemo danas u veliku investiciju: Preko 200 miliona evra za TENT

Izvor: B92, 01.Dec.2020, 11:44

"Krećemo danas u veliku investiciju": Preko 200 miliona evra za TENT

Beograd -- U Obrenovcu će danas biti postavljen kamen temeljac za izgradnju postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova za Termoelektranu Nikola Tesla B.

Premijerka Ana Brnabić kaže da je reč o investiciji vrednoj više od 200 miliona evra.

"Krećemo danas u veliku investiciju, preko 200 miliona evra, postrojenje za odsumporavanje u TENT", rekla je Brnabić za TV Pink.

Ona je istakla da će sa izgradnjom novog postrojenja za 96 odsto biti smanjena emisija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dimnih gasova, sumpor-dioksida.

Premijerka, iako najavljena, neće danas prisustvovati tom događaju, a kamen temeljac položiće potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović, ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović i v.d. generalnog direktora EPS-a Milorad Grčić.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela gradnja postrojenja za odsumporavanje u TENT B

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Dec.2020

Izgradnja postrojenja za odsumporavanje dimnih gasova počela je danas u Termoelektrani "Nikola Tesla" B u Obrenovcu, a potpredsednica vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović je istakla da je to veoma važan projekat za zdraviju životnu sredinu...Vrednost projekta je 210,8 miliona...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.