Krasnojarsk: Stradalo pet, povređeno 17 osoba u požaru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Maj.2022, 17:37

Krasnojarsk: Stradalo pet, povređeno 17 osoba u požaru

Pet osoba poginulo je u požarima u sibirskom regionu Krasnojarsk, dok je 17 povređeno, saopštilo je danas regionalno odeljenje ministarstva za vanredne situacije.

"U naselju Nikolsk, požar je zahvatio 20 zgrada, i tu su dve osobe izgubile život, prema preliminarnim izveštajima. U naselju Talažanka,16 zgrada je zahvatila vatra, a prema prvim izveštajima, tri osobe su poginule", dodaje se u saopštenju, preneo je TAS S.

Iz lokalnog ministarstva zdravlja su saopštili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << preliminarne rezultate prema kojima je 17 ljudi povređeno, od toga 11 je hospitalizovano.

Pokrenuta je kriminalna istraga o uzroku požara, zbog ubistva iz nehata.

Vanredno stanje je proglašeno u regionu gde duvaju jaki vetrovi koji raznose požar.

Vatra je prijavljena u više od 16 naselja, gde je oko 200 zgrada obuhvaćeno požarom.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RUSIJA POD NAPADOM VATRENE STIHIJE! Gore četiri okruga

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2022, 08:17

Broj povređenih u požarima širom Krasnojarske oblasti Rusije povećao se na 19, uključujući i šest vatrogasaca, a ukupno je do sada u njima poginulo sedam ljudi, saopštila je danas regionalna vlada...- Požar je ugašen u četiri okruga Krasnojarske oblasti, Bogotolsk, Kozulsk, Šaripovsk i Abansk...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.