Kralju kriptovaluta presuđeno

Izvor: B92, 19.Jun.2023, 17:24

"Kralju kriptovaluta" presuđeno

Državljani Južne Koreje Kvon Do Hjeong i Hond Čan Jun osuđeni su danas u Podgorici na po četiri meseca zatvora zbog falsifikovanja putnih isprava.

Oni su uhapšeni 23. marta na podgoričkom aerodromu kada su prilikom pasoške kontrole, na letu za Dubai, upotrebili falsifikovane pasoše Kostarike.

Graničnom policajcu koji je proveravao dokumenta upalila se aplikacija “Find” sa upozorenjem - “uhapsiti”.

Njih dvojica su prvobitno negirali da su dokmenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lažna, a zatim su prošle nedelje objasnili da su lažne pasoše Kostarike i Belgije nabavili preko agencije u SIngapuru.

U obrazloženju zahteva za hapšenje pisalo je i da ga potražuje kancelarija Interpola u Seulu zbog višemilionske prevare.

Inspektori kojima je državljanin Južne Koreje predao pasoš Kostarike, odmah nakon toga kontaktirali su kolege iz Interpola u San Hoseu.

Pregledom njegovog prtljaga inspektori su pronašli i putne isprave Belgije i Južne Koreje.

Proverama je utvrđeno da su i belgijske isprave koje je posedovao Kvon falsifikovane.

Iako je za njima raspisana poternica zbog krivičnog dela kriminalno udruživanje, a za Kvonom, nekadašnjim, kako ga zovu, “kraljem kriptovaluta”, i zbog optužbi za prevaru tešku 40 milijardi dolara, oni nisu saslušani po tom osnovu, prenose podgoričke Vijesti.

Njima je na zahtev Južne Koreje određen ekstradicioni pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.