KRALJ KRIPTOVALUTA OSUĐEN U CRNOJ GORI: Čekaju ga četiri meseca zatvora zbog falsifikovanja pasoša

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Jun.2023, 14:49

"KRALJ KRIPTOVALUTA" OSUĐEN U CRNOJ GORI: Čekaju ga četiri meseca zatvora zbog falsifikovanja pasoša

Do Kvon i njegov poslovni partner Hon Čang Jon, osuđeni su na po četiri meseca zatvora u Osnovnom sudu u Podgorici zbog falsifikovanja putnih isprava.

U kaznu se uračunava vreme provedeno u pritvoru u kojem se nalaze od 23. marta.

Optuženi su za falsifikovanje pasoša kojim su nameravali da napuste Crnu Goru 23. marta privatnim letom za Dubai.

Oni su tada uhapšeni na podgoričkom aerodromu, jer su koristili lažni pasoš Kostarike, a >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prilikom pretresa, kod Do Kvona pronađene su i lažne putne isprave Koreje i Belgije.

Za Do Kvonom je ranije raspisana Interpolova poternica zbog optužbi za međunarodnu prevaru vrednu 40 milijardi dolara preko kriptovaluta. Prošle godine Do Kvonove kriptovalute Tera i Luna su doživele kolaps.

Zbog pokretanja istrage i optužbi da je prevario poverioce, njegovo izručenje traže Južna Koreja i SAD.

U međuvremenu je Viši sud u Podgorici odredio šestomesečni ekstradicioni pritvor za Do Kvona i Čang Jona. Crnogorski sud bi trebalo u tom roku da odluči o njihovom izručenju Južnoj Koreji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Do Kvon i njegov saradnik osuđeni na po četiri meseca zatvora zbog lažnih pasoša

Izvor: Danas, 19.Jun.2023

Osnovni sud u Podgorici osudio je danas na po četiri meseca zatvora južnokorejske begunce Do Kvona (32) i Čang Jun Hona (37) i proglasio ih krivim za korišćenje lažnih pasoša Kostarike.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.