Kraj velike gužve na Sueckom kanalu

Izvor: Beta, 03.Apr.2021, 17:59

Kraj velike gužve na Sueckom kanalu

 Okončala se ogromna gužva u pomorskom saobraćaju nastala na oba kraja Sueckog kanala kada se 23. marta nasukao ogroman brod za prevoz kontejnera i skoro nedelju dana blokirao put ključan za svetski trgovinu, i pomorski transport je normalizovan, saopštila je danas uprava kanala.Saobraćaj kroz kanal na koji se oslanja više od 10 odsto svetske trgovine, nastavljen je u ponedeljak uveče, pošto "Ever Given", kapaciteta 200.000 tona, odsukan uz pomoć međunarodnih stručnjaka."Prošli su svi brodovi koji su čekali u kanalu od nasukavanja panamskog broda", rekao je danas  predsedavajući Uprave Sueckog kanala (SCA), admiral Osama Rabie, u saopštenju za štampu.Brod pod panamskom zastavom, kojim upravlja tajvanski brodovlasnik "Evergreen Marine Corporation", dugačak gotovo kao četiri fudbalska terena, ponovo je zaplovio u ponedeljak, 29. marta.Remorkeri su ga odvukli na inspekciju u Velikom Gorkom jezeru - izmedju dva dela Sueckog kanala, i saobraćaj kroz kanal izmedju Sredozemnog i Crvenog mora je počeo već iste večeri.Nečuven po veličini nastalih problema, taj slučaj je zaustavio saobraćaj na toj ključnoj pomorskoj ruti koja povezuje Aziju i Evropu: 422 broda sa 26 miliona tona tereta, navela je SCA, čekala su severno i južno od kanala, stvarajući gigantska uska grla.Poslednji 61. brod od onih koji su čekali, danas je prošao kanalom, kao ...

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Okončala se gužva u Sueckom kanalu, pomorski transport normalizovan

Izvor: N1 televizija, 03.Apr.2021

Okončala se ogromna gužva u pomorskom saobraćaju nastala na oba kraja Sueckog kanala, kada se 23. marta nasukao ogroman brod za prevoz kontejnera i skoro nedelju dana blokirao put ključan za svetski trgovinu. Pomorski transport je normalizovan, saopštila je uprava kanala.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.