Kraj šestogodišnjeg stečaja: “Šećerana” prodata za tri miliona KM

Izvor: Capital.ba, 05.Apr.2021, 15:09

Kraj šestogodišnjeg stečaja: “Šećerana” prodata za tri miliona KM

BIJELJINA – Preduzeće „NSG Rent“ iz Zvornika kupilo je za tri miliona maraka Fabriku šećera Bijeljina u stečaju. FOTO: Capital „Povjerici su jednoglasno prihvatili odluku. To je 16 prodaja, a na posljednja dva poziva jedino se ova firma javljala i uplatila depozit“, kazao je stečajni upravnik Nebojša Matić. Prema njegovim riječima u narednih deset dana kupac treba da uplati preostali dio novca. Inače, kupovinom fabrike, „NSG Rent“ postaje vlasnik 50 hektara zemlje i 15.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << kvadrata poslovnog kompleksa. U pitanju je preduzeće koje je osnovano prošle godine i čiji je direktor i osnivač Bojan Galić. On je ujedno i zastupnik firme „RS Galens Invest“, koja je ogranak istoimene firme iz Novog Sada i koja na Jahorini gradi luksuzni hotel. Da podsjetimo, većinu u Skupštini povjerilaca ima Gordan Pavlović, odnosno njegova kompanija „Pavgord“ koja sa firmom „Galens“ ima veoma uspješnu saradnju. Zajedno su kupili „Pavlović banku“ koja je kasnije preimenovana u „Našu banku“, a izgradnja hotela na Jahorini je takođe zajednički projekat. „Pavgord“ je otkupio 63 odsto potraživanja „Šećerane“, što ga je koštalo oko deset miliona maraka sa čime je dobio prevlast u Skupštini povjerilaca, koja je nakon prodaje potraživanja sa 132 spala na 21 člana. Fabrika šećera u stečaju je od 2015. godine, a njena imovina je bezuspješno prodavana na 15 licitacija, prvo po cijeni od deset miliona maraka, a kasnije po nešto nižoj. CAPITAL: LJ. LJ, D.T. Чланак Kraj šestogodišnjeg stečaja: “Šećerana” prodata za tri miliona KM се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

"Šećerana" prodata za tri miliona KM

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Apr.2021

BIJELJINA - Šestogodišnji stečaj bijeljinske "Šećerane" je okončan nakon što je ovo preduzeće kupila zvornička firma "NSG Rent" za tri miliona KM, rekao je Nebojša Matić, stečajni upravnik "Šećerane", nakon sjednice Skupštine povjerilaca bijeljinske fabrike.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.