Kraj mukama - deonica gotova do kraja godine; Ovako danas izgledaju novi kilometri asfalta FOTO

Izvor: B92, 24.Nov.2021, 18:36

Kraj mukama - deonica gotova do kraja godine; Ovako danas izgledaju novi kilometri asfalta FOTO

Čačak -- Pojačana je dinamika radova na izgradnji deonice auto-puta od Preljine do Požege.

Nižu se novi kilometri vrelog asfalta a prema očekivanjima ona će biti puštena u saobraćaj u narednih mesec i po dana. Na taj način saobraćajni kolaps na naplatnoj rampi u Preljini otići će u istoriju.

"Obilaznica oko Čačka je preopterćena, ne smemo da dozvolimo da se više ponavljaju ogromna gužva i čekanje. Puštanje ove deonice do Pakovraća biće spas za sve >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << građane Srbije koji iz prvaca Vojvodine i Beograda putuju ka jugozapadu Srbije. Radi se bez prestanka da bi se završilo do praznika. Ova deonica trenutno je najvažnije saobraćajno pitanje u našoj zemlji", izjavio je za RINU, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

On dodaje da lokalni putevi jesu oštećeni i da to zadaje velike probleme meštanima okolnih sela, ali da će taj problem biti rešen odmah po završteku radova i puštanja deonice u saobraćaj.

"Ugovornom obavezom kineski partneri su obavezani da sve loklane puteve rekonstruišu, oni će tada biti bolji nego što je bilo njihovo prvobitno stanje. Znamo da je teško, ali zato molim sve meštane okolnih sela za samo još malo strpljenja. Ovaj put smo morali da izgradimo, a služiće upravo njima ali i njihovim potomcima", naglašava Momirović.

Tokom izgradnje auto-puta makismalno se vodi računa o bezbednosti, a postaljavju se zaštitne ograde najvećeg kavaliteta.

"Ne zaostajemo za Nemačkom u tom pogledu, jer mi smo izvoznici i za zemlje Evropske unije. Zaštitne ograde su iste one koje i Nemci ugrađaju na svojim putevima. Najveća zaštita je na mostovima, a ograda može da izdrži i udar šlepera koji se kreće velikom brzinom i pod punim je teretom", rekao je za RINU Zoran Bojović ispred kompanije "Unipromet" koja se bavi proizvodnjom i postavljanjem zaštitnih ograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Otvaranje auto-puta zavisi od elektro-mašinskih i instalacija za upravljanje

Izvor: Blic, 25.Nov.2021, 09:11

Iako je najavljeno da će građevinski radovi na prioritetnoj deonici auto-puta Bar – Boljare biti završeni do kraja novembra, još je neizvesno kada će biti puštena u saobraćaj jer treba završiti i druge radove, prvenstveno na elektro-mašinskim i instalacijama za kontrolu i upravljanje auto-putem,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.