Kovid i dalje gasi radna mesta u Velikoj Britaniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Jun.2020, 06:16

Kovid i dalje gasi radna mesta u Velikoj Britaniji

Pandemija koronavirusa nastavlja da uzima danak britanskoj ekonomiji, izveštava BBC, navodeći da su još dva velika poslodavca najavila znatna smanjenja broja radnih mesta.

Oko 1.800 radnih mesta je ugroženo u lancu “Mekdonald Hotels”, koji ima 31 nekretninu širom Velike Britanije, prenosi britanski javni servis.

Ova kompanija, koja zapošljava oko 2.300 ljudi, saopštila je da se nadala da će izbeći taj "vrlo nepoželjan korak", ali da "jednostavno nema drugi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izbor".

Zamenik predsednika te firme Gordon Frejzer rekao je da nema "realnih izgleda" u doglednoj budućnosti da se poslovanje vrati u normalu iako turistička industrija nastavlja da lobira za veće ublažavanje vanrednih mera.

Pored toga, kanadska firma Bombardije Aerospejs saopštila je da će u Severnoj Irskoj ugasiti 600 radnih mesta, u okviru otpuštanja 2.500 radnika u svojim preduzećima širom sveta.

Bombardije je kao razlog naveo "okolnosti bez presedana", dodajući da "duboko žali zbog uticaja tih okolnosti na našu radnu snagu i njihove porodice".

Ovo je druga velika runda iskazivanja tehnološkog viška u vazduhoplovnom sektoru Severne Irske u poslednjih nekoliko dana.

Prošle nedelje je “Tompson Aero Siting” u Portadaunu objavio da zatvara 500 radnih mesta jer se sektor suočio sa borbom za preživljavanje posledica korona krize, dodaje BBC.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Korona i dalje gasi radna mesta u Britaniji: Još dve velike firme otpuštaju

Izvor: B92, 12.Jun.2020

London -- Pandemija nastavlja da uzima danak britanskoj ekonomiji, izveštava BBC, navodeći da su još dva velika poslodavca najavila znatna smanjenja broja radnih mesta...Oko 1.800 radnih mesta je ugroženo u lancu “Mekdonald Hotels”, koji ima 31 nekretninu širom Velike Britanije, prenosi britanski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.