Korona i dalje gasi radna mesta u Britaniji: Još dve velike firme otpuštaju

Pandemija nastavlja da uzima danak britanskoj ekonomiji, izveštava BBC, navodeći da su još dva velika poslodavca najavila znatna smanjenja broja radnih mesta.

Svet

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 11.06.2020.

17:29

Korona i dalje gasi radna mesta u Britaniji: Još dve velike firme otpuštaju
Foto: Epa/NEIL HALL

Oko 1.800 radnih mesta je ugroženo u lancu “Mekdonald Hotels”, koji ima 31 nekretninu širom Velike Britanije, prenosi britanski javni servis.

Ova kompanija, koja zapošljava oko 2.300 ljudi, saopštila je da se nadala da će izbeći taj "vrlo nepoželjan korak", ali da "jednostavno nema drugi izbor".

Zamenik predsednika te firme Gordon Frejzer rekao je da nema "realnih izgleda" u doglednoj budućnosti da se poslovanje vrati u normalu iako turistička industrija nastavlja da lobira za veće ublažavanje vanrednih mera.

Pored toga, kanadska firma Bombardije Aerospejs saopštila je da će u Severnoj Irskoj ugasiti 600 radnih mesta, u okviru otpuštanja 2.500 radnika u svojim preduzećima širom sveta.

Bombardije je kao razlog naveo "okolnosti bez presedana", dodajući da "duboko žali zbog uticaja tih oklonosti na našu radnu snagu i njihove porodice".

Ovo je druga velika runda iskazivanja tehnološkg viška u vazduhoplovnom sektoru Severne Irske u poslednjih nekoliko dana.

Prošle nedelje je “Tompson Aero Siting” u Portadaunu objavio da zatvara 500 radnih mesta jer se sektor suočio sa borbom za preživljavanje posledica korona krize, dodaje BBC.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Haos u Grčkoj FOTO/VIDEO

Grčki radnici u sektoru prevoza stupili su danas u štrajk za veće plate, tako da su brodovi ostali usidreni u lukama, a železnički saobraćaj je obustavljen.

11:16

17.4.2024.

1 d

Podeli: