Kovačević ipak pristao - audiji za terence

Izvor: B92, 28.Jun.2016, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kovačević ipak pristao - "audiji" za terence

Beograd -- Nadzorni odbor Elektroprivrede Srbije ipak je odobrio prodaju dva luksuzna “audija A6”, čija kupovina je bila povod za smenu prethodnog direktora EPS-a.

Kako se navodi u saopštenju EPS-a, takvu odluku doneo je NO na predlog Milorada Grčića, vršioca dužnosti direktora EPS-a.

Pre mesec dana, odluka NO je bila drugačija, a prvi čovek Uprave EPS-a Branko Kovačević izjavio je da je bio protiv toga da se dva skupocena automobila prodaju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer bi to bila dodatna šteta, s obzirom na to da bi se izgubilo na razlici u ceni.

EPS u današnjem saopštenju navodi da dva nova “audija” nisu bila u skladu sapreporučenim merama za racionalizaciju voznog parka, kao ni po tipu, klasi, kubikaži, svrsi korišćenja i troškovima održavanja.

“EPS poštuje mere Vlade Srbije o smanjenju troškova i racionalnoj upotrebi službenih vozila. Novac od prodaje dva audija iskoristićemo za kupovinu terenskih vozila za radnike EPS-a koji i po nevremenu, vrućinama i mrazu na kopovima, u elektranama i distribucijama u teškim uslovima rade da bi sva domaćinstva i privreda u Srbiji imali električnu energiju”, rekao je Grčić, a navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, Grčić je rekao da nije bilo pošteno da neko vozi skupocene “audije” dok radnici na terenu nemaju čime da obavljaju svoj posao. “Uvođenje ovih pravila i procedura je jedini način da se spreče krađe po voznim parkovima i da se javašluku stane na put”.

Prema predlogu Grčića, na redu je standardizacija i unifikacija službenih putničkih automobila na nivou celog EPS-a, a uvedeno je i ograničenje u kubikaži automobila.

EPS je već počeo racionalizaciju voznog parka i prošle sedmice objavljena je prodaja prvih 99 automobila. Novac od prodaje vozila i racionalizacije korišćenja vozila biće upotrebljena za nabavku terenskih vozila. U narednih godinu dana planirano je da EPS proda 1.000 automobila i time uštedi oko 300 miliona dinara, piše u saopštenju.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.